vrijdag 25 februari 2011

Sytske Osório Lobato


Zonder titel
Door: Sytske Osório Lobato – de Jong

Het Beeld (themaopdracht: Liefde)
Zonder titel (albast)

Liefde is onvoorwaardelijk, liefde is blank, liefde is kwetsbaar en transparant. Liefde betekent voor mij beweging, stromen en warmte. Het is een bron, het begin, en heeft een intense schoonheid. Het is een eenheid, is open, onbevlekt en onbaatzuchtig. Het beeld is gemaakt in albast, de vorm is organisch, er is geen begin en geen eind. Het beeld is kwetsbaar, aaibaar en zacht.

Biografie Sytske Osório Lobato-de Jong
Sytske Osório Lobato-de Jong (1962) is na 1 jaar gestudeerd te hebben aan het Conservatorium overgestapt naar de Kunstacademie in Den Haag. Daar heeft ze twee studies gevolgd, Monumentale en Omgevingsvormgeving. Beide zijn Cum Laude afgerond.
In opdrachtsituaties zijn er enkele pleinen van haar hand, en als ‘vrij kunstenaar’ werkt ze aan exposities. Zij is beeldhouwer en werkt voornamelijk in steen. Hiernaast schildert ze en maakt ze grote reliëfs voor aan de wand.  Als docent geeft ze les in eigen atelier en aan het Koorenhuis, dit betreft beeldhouw- en schilderles aan volwassenen en kinderen. De laatste jaren is zij zich ook gaan toeleggen op het maken van persoonlijke gedenktekens en grafmonumenten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten